joi, 25 august 2011

Premiera și muzica, vineri la Cinema Libertatea!


Cinema Libertatea s-a gândit să ofere un scurt recital de muzică clasică spectatorilor săi, și nu numai, cu ocazia premierei de film de vineri seara. Între cele două reprezentații, de la orele 17 și de la orele 19, ale muzicalului O plimbare bine plătită al cunoscutului cineast Milos Forman, Cinema Libertatea vă va oferi un deliciu meloman pe viu!
De la 18:30 în cinematograf, tânăra flautistă Anca-Elena NegruÈ› va face o demonstraÈ›ie de virtuozitate cu compoziÈ›ii semnate de Johann Sebastian Bach, Claude Debussy È™i Dinu Lipatti. Anca este de origine din Oradea, dar studiază în prezent în TimiÈ™oara la Facultatea de Muzică, clasa de flaut a Lect. Univ. Vasile Mihaly, iar de curând s-a întors din Spania unde a studiat un an la Real Conservatorio Superior de Música „Victoria Eugenia” Granada.
Ultimii 11 ani de studiu al muzicienei au însemnat studiu cu artiÈ™ti consacraÈ›i, precum Tatiana Franco Vidal, Magdalena Martínez, Daniela Troiani, János Bálint, Wally Hase, Carlo Jans, Natalia Gerakis, Mariane Henkel-Adorján, Pierre Yves Artaud, È™i premii care i-au atestat talentul: Concursul NaÈ›ional de Interpretare Instrumentală Sighetu-MarmaÈ›iei (Premiul I), Concursul NaÈ›ional „Wolfgang Amadeus Mozart” TârgoviÈ™te (Premiul I), Festivalul-Concurs „Johann Sebastian Bach” Cluj-Napoca (două ediÈ›ii consecutive – 2006 Premiul I – secÈ›iunea flaut È™i 2007 Diploma de Excelență – secÈ›iunile flaut È™i muzică de cameră) È™i nu în ultimul rând Olimpiada NaÈ›ionala de Interpretare Instrumentală Arad (Premiul I) È™i Cluj-Napoca (Premiul II). De asemenea, în anul 2006, a fost finalistă a Concursului NaÈ›ional „Se caută Enescu”.
Multele rezultate obținute de Anca-Elena Negruț sunt greu de enumerat în câteva rânduri dar mai important este ca și publicul orădean, în cadrul căruia și spectatorii cinematografului nostru, să se bucure de încântarea muzicii acesteia. Intrarea este liberă și nu obligă pe nimeni la participarea la programului Cinema-ului. Unicul scop al organizatorilor este animarea unui dulce început de weekend orădean.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu